DIETA ROŚLINNA = Zdrowie

Badania wykazują zależność pomiędzy ilością spożywanego mięsa a prawdopodobieństwem wystąpienia takich chorób jak: cukrzyca, choroby układu krążenia, choroby serca. 

Stosując dietę roślinną masz:

do

75%

mniejsze ryzyko PODWYŻSZONEGO CIŚNIENIA

do

42%

mniejsze ryzyko CHORÓB SERCA

do

74%

mniejsze ryzyko CUKRZYCY

20 000 jadalnych roślin

Różnorodność roślin powoduje, że kuchnia roślinna jest niezwykle ciekawa i daje możliwość odkrycia niesamowitych smaków.

DIETA ROŚLINNA = lepsza Planeta

To, co jemy, ma wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale również na naszą planetę.

WODA

Do hodowli 1 kg wołowiny zużywa się 15 400 litrów wody. Do produkcji 1 kg warzyw zużywa się 325 litrów wody.

GAZY CIEPLARNIANE

Przy produkcji 1 g białka pochodzenia zwierzęcego powstaje 250 razy więcej gazów cieplarnianych niż przy produkcji 1 g białka pochodzenia roślinnego

PLANETA

Przejście na dietę roślinną to najprostszy sposób, żeby zadbać o naszą planetę.

Roślinny są Piękne

Close Menu
×

Koszyk